Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Wszystko o Witherze!

Lord Eldern

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj przedstawię wam drugiego z rodziny bossów a jest nim "Wither".

Wither - jest to mob agresywny, na poziomie "Easy" zadaje 1,5 serduszka, na "Normal" 2,5 serduszka, a na "Hard" 3,5. Atakuje wszystkie moby oprócz Zombie, Zombie Pigmana, Szkieleta, Czarnego Szkieleta. Strzela on podobiznami Czarnego Szkieleta, zachowuje dystans od przeciwnika. Na poziomach, Normal i Hard, zatruwa efektem Obumierania II, powoduje to mniej więcej tyle iż pasek życia staję się czarny, a graczowi raz po raz odbiera trochę życia które leczy Withera. Wither dostanie się do każdego bez problemu, niszczy każdy blok oprócz Skały Macierzystej (Bedrock'a) W tym oczywiście niszczy Obsydian i wodę. Kiedy Wither będzie w niebezpieczeństwie (będzie miał połowę paska życia, mniej niż 50%) Pojawia się wokół niego powłoka ochronna (bardzo podobna do tej, którą ma naładowany Creeper). Warto zauważyć iż powłoka ta chroni go przed pociskami, w takim stanie można pokonać go tylko z użyciem miecza. Z withera dropi "gwiazda netheru" którą można wykorzystać do wytworzenia Beacon'u, który wystrzela świetlny promień w górę nieba.

Czy wiesz że?

Wither mimo iż jest bossem wyrzuca tylko 20 kuleczek exp'a? To 1000 razy mniej niż Smok Kresu.

Zdjęcia jak go zrobić były również i będą, lecz po długich próbach wstawić mi ich się nie udało :(

Nad opracowaniem wszystkiego, samemu zaczerpnięciu informacji napracowałem się i proszę o docenienie tego oraz o wyrozumiałość :)

Pozdrawiam! :)

Opublikowano

Dla mnie bardzo estetycznie zrobione i liczy się to ,że inni mogą też się o tym dowiedzieć.

Opublikowano

Cooo ?!?! 1000 razy mniej niż Ender Dragon , stary leci like , jak ty to policzyłeś xD

Podzielił level który dostał po zabiciu Ender Dragona, przez level który dostał po zabiciu Withera?

Tutorial przydatny dla tych którzy nie wiedzieli, ale ja bym go trochę uzupełnił.

Opublikowano

Teraz wiem więcej o wintherze . :D Dzieńki

Teraz wiem więcej o wintherze dzięki :D

Uwaga

Opublikowano

bardzo fajne i szczególowe opisanie bossa bravo :) + leci

Opublikowano

Witam, dzisiaj przedstawię wam drugiego z rodziny bossów a jest nim "Wither".

Wither - jest to mob agresywny, na poziomie "Easy" zadaje 1,5 serduszka, na "Normal" 2,5 serduszka, a na "Hard" 3,5. Atakuje wszystkie moby oprócz Zombie, Zombie Pigmana, Szkieleta, Czarnego Szkieleta. Strzela on podobiznami Czarnego Szkieleta, zachowuje dystans od przeciwnika. Na poziomach, Normal i Hard, zatruwa efektem Obumierania II, powoduje to mniej więcej tyle iż pasek życia staję się czarny, a graczowi raz po raz odbiera trochę życia które leczy Withera. Wither dostanie się do każdego bez problemu, niszczy każdy blok oprócz Skały Macierzystej (Bedrock'a) W tym oczywiście niszczy Obsydian i wodę. Kiedy Wither będzie w niebezpieczeństwie (będzie miał połowę paska życia, mniej niż 50%) Pojawia się wokół niego powłoka ochronna (bardzo podobna do tej, którą ma naładowany Creeper). Warto zauważyć iż powłoka ta chroni go przed pociskami, w takim stanie można pokonać go tylko z użyciem miecza. Z withera dropi "gwiazda netheru" którą można wykorzystać do wytworzenia Beacon'u, który wystrzela świetlny promień w górę nieba.

Czy wiesz że?

Wither mimo iż jest bossem wyrzuca tylko 20 kuleczek exp'a? To 1000 razy mniej niż Smok Kresu.

Zdjęcia jak go zrobić były również i będą, lecz po długich próbach wstawić mi ich się nie udało :(

Nad opracowaniem wszystkiego, samemu zaczerpnięciu informacji napracowałem się i proszę o docenienie tego oraz o wyrozumiałość :)
Pozdrawiam! :)

Na easy zadaje 5 obrażeń, na normal 8 i na hard 12

Nie napisałeś tez ze po stworzeniu niezłe pierdyka i rozwala ci mapę :D

Regeneruje tez 1hp na sekunde

i ma 300hp + 4 pkt obrony (co daje mu 16% obrony[16% kazdego ataku jest ignorowane])

Dropi 240 razy mniej expa od smoka..

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Na easy zadaje 5 obrażeń, na normal 8 i na hard 12

Nie napisałeś tez ze po stworzeniu niezłe pierdyka i rozwala ci mapę :D

Regeneruje tez 1hp na sekunde

i ma 300hp + 4 pkt obrony (co daje mu 16% obrony[16% kazdego ataku jest ignorowane])

Dropi 240 razy mniej expa od smoka..

Mylisz się, zapraszam na wiki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...